skip to Main Content

Jongeren: Prostitutie weg van De Wallen

De jongerenorganisaties van D66, VVD en CDA spreken zich uit tegen raamprostitutie op De Wallen. De burgemeester vindt ook dat die minder vanzelfsprekend is geworden.

CENTRUM – Burgemeester Femke Halsema gaat in de zomer maatregelen aankondigen op de Wallen voor de middellange termijn. Daarbij gaat ze ook kijken naar de raamprostitutie. Wat de burgemeester betreft, is die minder vanzelfsprekend geworden. Uit een enquête van Onderzoek en Statistiek bleek onlangs dat de helft van de Amsterdammers raamprostitutie niet meer van deze tijd vindt. De jongerenorganisaties van D66, CDA en VVD riepen onlangs op tot drastisch ingrijpen op De Wallen. In de raad verschillen de partijen sterk van mening over prostitutie, maar de jongerenclubs zijn opvallend eensgezind: ,,Sluit de ramen, vervang ze door besloten locaties, en sta alleen sekswerkers toe die een werkelijk vrije keuze maken.”

,,Publieke vleeskeuring”

De jongeren merken dat De Wallen een toeristische attractie zijn geworden en vinden dat dat moet stoppen. ,,Dit is aapjeskijken. Deze publieke vleeskeuring is vernederend.” Bovendien merken ze dat de sekswerkers hier ook last van hebben: ,,Geen klant gaat graag naar binnen als je daarbij een staande ovatie van dronken toeristen krijgt.” De burgemeester noemt het ,,onacceptabel om kwetsbare vrouwen te etaleren”. Ze wil een ‘menswaardig bestaan voor alle sekswerkers’, waarbij vrouwen zelf kiezen voor prostitutie en dat werk in vrijheid kunnen doen.

Back To Top
Zoeken