skip to Main Content

Kinderzwerfboek over Anne Frank

Kinderzwerfboek Over Anne Frank

Kinderen kunnen bij het standbeeld van Anne Frank op de Westermarkt vanaf 4 mei een mooi boekje vinden. Neem het mee, lees het, maar leg het daarna wel weer terug voor een ander kind.

CENTRUM – Bij vijf standbeelden van Anne Frank worden op 4 mei zogenaamde zwerfboeken neergelegd. Dit zijn prentenboeken voor kinderen die het verhaal van Anne op een indrukwekkende manier vertellen. ,,Zo leeft Anne Franks verhaal op deze belangrijke datum extra voort en lezen kinderen en volwassenen, verspreid over heel Nederland, over haar leven”, aldus de uitgeverij. De Kinderzwerfboeken komen te liggen in Utrecht (Janskerkhof), Asten (Deken van Pelthof), Purmerend (Anne Franklaan) en in Amsterdam in het Merwedeplantsoen en op de Westermarkt bij het beeld van Anne Frank van Mari Andriesse.

In woord en beeld
Het boek van Anne Frank is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar. Het vertelt het verhaal van Anne Frank en haar dagboek in woord en beeld. Achterin het boek staan foto’s en tekst over haar leven. De boeken zijn te herkennen aan de grote sticker van Kinderzwerfboek. Boeken die zo’n sticker hebben, zijn bedoeld voor alle kinderen. Het idee is dat iedereen ze mee mag nemen, gaat lezen en vervolgens weer achterlaat voor iemand anders.

Back To Top
×Close search
Zoeken