skip to Main Content

Johannes in de Boomkerk

Het jarige Koor van Meneer de Wit geeft in april twee bijzondere opvoeringen van de Johannes Passion, het paasverhaal door Johann Sebastian Bach.

WEST – Het koor van Meneer de Wit, dat zijn thuisbasis heeft in de gelijknamige ruimte aan de Baarsjesweg, geeft op vrijdag 12 en zaterdag 13 april een heel bijzonder concert: de Johannes Passion van Johan Sebastian Bach uit 1724. Het concert is in de Boomkerk aan de Admiraal de Ruijterweg. Het orkest komt van Club Classique, 26 professionele muzikanten van onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest. Onder leiding van Ivo Meinen zal een spectaculaire uitvoering van de Johannes worden gepresenteerd. De dirigent wil het publiek beroeren met alle facetten die de muziek in zich draagt. Het verhaal van de kruisiging en opstanding van Christus ligt in de muziek en tekst van het passiestuk besloten, maar óók in de diepere gelaagdheid van de compositie die de toehoorder moet raken met een directe emotionele en spirituele lading. Anders dan de Mattheüs Passion is de Johannes wat meer ingetogen. Voor de laatste zijn ook minder musici en koorleden nodig.

Het koor

Het Koor van Meneer de Wit bestaat tien jaar en werd opgericht met Otto Klap als dirigent, die vorig jaar overleed op 92-jarige leeftijd. Tot zijn 91ste heeft Klap het koor gedirigeerd. Solisten zijn: Jeanette van Schaik (sopraan); Anna Traub (alt); Robert Burt (tenor); Felipe Gallegos (tenor); Florian Just (bas); Quirijn de Lang (bas). Kik voor kaartjes op meneerdewit.com

Back To Top
Zoeken