skip to Main Content

Hilariteit over ‘Bois en Lombre’

De schrijver van de verkoopbrochure van de Voortuinen bij de Haarlemmerweg zal zich wel achter de oren krabben. Hij verzon de naam ‘Bois en Lombre’.

WEST – De schrijver van de verkoopbrochure van de Voortuinen in het voormalige ING complex aan de Haarlemmerweg, heeft een wel heel chique naam bedacht voor Bos en Lommer, namelijk ‘Bois en Lombre. ,,Het nieuwe deelproject grenst aan het Westerpark en ‘Bois en Lombre’ voor de dagelijkse boodschappen’, zo valt in de brochure te lezen. De copywriter die de naam had bedacht voor de buurt, zal nog eens flink achter zijn oren krabben. Amsterdammers zouden namelijk geen Amsterdammers zijn als er meteen werd voortgeborduurd op de verfranste naam van de buurt. Want Bos en Lommer is van alles, maar niet echt heel sjiek. Velen lieten hun creativiteit en beste schoolfrans los op andere fenomenen uit de buurt. Voor de dagelijkse boodschappen gaan de buurtbewoners namelijk niet meer naar Dirk van den Broek maar naar ‘Dirk du Pantalon’ en de KFC op het Bos en Lommerplein heet de ‘KFC poulet frit’.

Rue Jean de Gâle

Op sociale media waren ook allerlei andere grappen, waaronder metrokaarten met verfranste namen van alle metrostations van Amsterdam. Denk aan Rue Jean de Gâle (Jan van Galenstraat) en Rue des Postes (Postjesweg).

Back To Top
Zoeken