skip to Main Content

Selectie ‘West Begroot’ is rond

Selectie ‘West Begroot’ Is Rond

Met het stembiljet dat ze in de bus hebben gekregen, kunnen buurtbewoners stemmen voor duurzame en ‘inclusieve’ plannen in hun stadsdeel en zo meebeslissen over de begroting.

WEST – Bewoners van Stadsdeel West kunnen in totaal €300.000 verdelen aan plannen voor de buurt. Het geld kan verdeeld worden over dertig plannen die zijn geselecteerd uit 216 initiatieven die bewoners hebben aangedragen. Deze staan op de website en zijn op haalbaarheid, duurzaamheid en diversiteit geselecteerd door ambtenaren van het stadsdeel. Rolstoelschommels in het Westerpark, 250 boomparken door heel West (die samen een groene loper vormen), plannen voor Kas Keerweer en een toolkit voor het bestrijden van muggen in De Baarsjes, is een greep uit al de ingediende voorstellen. De plannen die zijn gekozen worden ook daadwerkelijk uitgevoerd, zo verzekert het Stadsdeel. Tot en met 13 februari kunnen bewoners van West van achttien jaar en ouder stemmen via een stembiljet dat huis-aan-huis is verspreid. Daarin staat een stemcode die online kan worden ingevoerd. Als de stemmen zijn geteld, dan maakt het stadsdeel op 15 februari bekend welke plannen worden uitgevoerd. Wie hulp nodig heeft bij het stemmen, kan op woensdag 13 februari nog langskomen in het Huis van de Buurt De Klinker in de Borgerstraat. Daar zijn van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur mensen aanwezig die bewoners kunnen helpen. Legitimatie is verplicht.

Getoetst op haalbaarheid

Er is in de eerste ronde ruim vijftienduizend keer gestemd op de plannen voor West Begroot. Bestuurder Jeroen van Berkel (portefeuillehouder Participatie) is verheugd over de grote betrokkenheid van de bewoners en hun bereidheid om creatief mee te denken over een schoner, groener en socialer stadsdeel. ,,Ik ben blij met deze dertig plannen en hoop nu dat iedereen gaat stemmen. Het geld is er, en de plannen zijn getoetst op haalbaarheid, dus aan ons ligt het niet.” Het is voor het eerst dat bewoners echt meebeslissen over een deel van de begroting van het stadsdeel. ,,En wat mij betreft zeker niet voor het laatst”, aldus Van Berkel.

Back To Top
×Close search
Zoeken