skip to Main Content

Halsema vindt ambtswoning ‘gezellig’ 

Halsema Vindt Ambtswoning ‘gezellig’ 

Nu Femke van der Laan en haar gezin zijn vertrokken, kan burgemeester Femke Halsema haar intrek nemen in de ambtswoning. Overigens is niet het héle huis nu van haar. 

CENTRUM – Femke van der Laan heeft de ambtswoning verlaten. In haar laatste column in Het Parool liet de weduwe van de burgemeester weten ‘klaar’ te zijn voor de overkant, waarschijnlijk doelend op een verhuizing naar Amsterdam-Noord. Het gezin van Van der Laan mocht na de dood van Eberhard nog een tijdje in de ambtswoning blijven. Volgens AT5 is de nieuwe burgemeester al in de woning is getrokken. Burgemeester Halsema verruilde haar huis in Transvaal voor de ambtswoning aan de Herengracht 502. Ze liet weten: ,We moesten wel even aan het idee wennen. Maar nu verheugen we ons erop. Mijn twee tienerkinderen hebben opeens in de gaten dat ze straks om de hoek van Pathé en het Rembrandtplein wonen.” Zelf verheugt Halsema zich ook op haar nieuwe woonplek. Niet het hele pand is bedoeld als woning. De burgemeester woont op de derde, bovenste verdieping. De rest van het monumentale gebouw heeft vooral een representatieve functie. Het is dan ook de officiële ontvangstlocatie voor het college van B & W. ,,Op één verdieping, met ons allen, dát vind ik gezellig.”  

Vaste adresjes
Halsema denkt wel dat ze haar oude buurt gaat missen. ,,Mijn buren, het café, mijn vaste adresjes. Maar we zien het vooral als een mooi avontuur om daar (aan de Herengracht, red.) te gaan wonen. In dat bijzonder huis vol geschiedenis.”  

Beeld: beeldbank stadsarchief gemeente Amsterdam

Back To Top
×Close search
Zoeken