skip to Main Content

Gymnasium-docent is Amsterdammer van het Jaar!

Gymnasium-docent Is Amsterdammer Van Het Jaar!

Hij is de drijvende kracht achter het gymnasium in Zuidoost en dat is niet onopgemerkt gebleven. Kurano Bigiman mag zich Amsterdammer van het Jaar 2020 noemen. ,,Ik vind het fantastisch!”

ZUIDOOST – Kurano Bigiman is Amsterdammer van het jaar 2020. Hij kreeg de titel vanwege zijn inzet voor het opzetten van het eerste gymnasium in Zuidoost. Meer dan 21.000 mensen brachten hun stem uit. Burgemeester Halsema complimenteerde de trotse winnaar: ,,Jij opent eigenlijk Zuidoost voor de kinderen met ambitie en de kinderen met talent.” Bigiman, geboren en getogen in de Watergraafsmeer, is leraar klassieke talen op het Vossius gymnasium en Ir. Lely lyceum. Want dankzij zijn inzet heeft het Ir Lely Lyceum nu ook een gymnasium. ,,Ik had al vaker met verbazing naar de Amsterdamse scholenverdeling gekeken en nooit begrepen waarom er in heel Zuidoost geen gymnasium onderwijs gegeven werd. Hoe kan dat nou! In elk stadsdeel in Amsterdam kunnen kinderen naar een gymnasium behalve in Zuidoost!” Toen hij hoorde dat hij Amsterdammer van het Jaar is geworden, liet Bigiman weten: ,,Ik vind het fantastisch, ik vind het prachtig. Ik wil alle stemmers bedanken. Ik vind het een enorme eer. Ik vind het een nog grotere eer voor mijn leerlingen, voor alle leerlingen die ik heb gehad, die ik nu heb.”

Videoverbinding
De Amsterdammer van het Jaarverkiezing had dit jaar voor de zestiende keer plaats. Vanwege corona verliep de uitreiking in een nagenoeg leeg Delamartheater anders dan voorgaande jaren. De burgemeester maakte de winnaar bekend via een videoverbinding. Het doel van de verkiezing is om Amsterdammers die de stad mooier, liever en socialer maken in het zonnetje te zetten. De prijs is ingesteld na de moord op Theo van Gogh.

(Foto: Flickr / George Rex)
Back To Top
×Close search
Zoeken