skip to Main Content

Groeispurt Zuidoost vraagt om bundeling krachten

Het Aantal Inwoners Van Zuidoost Gaat Bijna Verdubbelen.

Zuidoost groeit snel. Tot 2040 worden maar liefst 39.000 woningen bijgebouwd. Dat betekent bijna een verdubbeling van het aantal inwoners. Hoogste tijd om krachten te bundelen.

ZUIDOOST – De gemeente en diverse private partijen uit stadsdeel Zuidoost hebben op 27 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking in de nieuwe gebiedsorganisatie Zuidoost City moet de grootschalige ontwikkelingen vormgeven en het stadsdeel krachtig op de kaart zetten. Dirk de Jager (dagelijks bestuurder van Zuidoost), Sjoukje Alta (stedelijk directeur bij de gemeente) en Henk Markerink van gebiedsorganisatie ‘Zuidoost City’ ondertekenden de overeenkomst. Samen werken de gemeente, ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren aan de promotie en het imago van Zuidoost, aan wonen in het stadsdeel, de energietransitie, een bereikbaar en economisch sterk Zuidoost. Directeur Saskia Bosnie van Zuidoost City: ,,We willen dat bewoners en ondernemers van Zuidoost maximaal profiteren van de grootschalige gebiedsontwikkeling die gaande is. En dat iedereen kan profiteren van alle rijkdom die dit stadsdeel te bieden heeft, zoals de kleuren, de energie, de gastvrijheid, de talenten, de wereldburgers en nog veel meer.”

Visuele identiteit

Zuidoost City ging ook op zoek naar de identiteit van Zuidoost. Om het stadsdeel straks goed op de kaart te kunnen zetten, onderzochten ze wat uniek is en waar Zuidoost voor staat. Meer dan 150 betrokkenen uit het stadsdeel hebben daaraan een bijdrage geleverd: bewoners, ondernemers, corporate bedrijven, creatieven, culturele en kennisinstellingen, vertegenwoordigers van de bezoekerseconomie en de gemeente. Uit al die verhalen is een visuele identiteit ontworpen door een bureau met ‘roots’ in Zuidoost. Meer informatie over Zuidoost City is te vinden op zuidoostcity.nl.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Nico Boink)

Lees ook:

Ontdek Zuidoost met de Culiwalk

Back To Top
Zoeken