skip to Main Content

Ontdek Zuidoost met de CuliWalk

Ontdek Amsterdam Zuidoost Met De CuliWalk.

Wie meer wil weten over de culinaire en culturele plekken van Zuidoost, kan meedoen aan de CuliWalk! De culinaire en culturele tour wordt georganiseerd door Amsterdamse Poort.

ZUIDOOST – De CuliWalk is een bijzondere wandeltocht door Zuidoost waarbij deelnemers meer te weten komen over de geschiedenis van specialiteiten uit de verschillende keukens uit onze multiculturele stadsdeel en waarbij ze tevens worden gewezen op bijzondere kunstwerken. Deelnemers wandelen door de wijk en leren deze op een heel andere manier kennen. Tijdens de tocht komen ze langs lokale horecaondernemers (voor een pauze en een versnapering) en culturele bezienswaardigheden. Iedereen loopt de Culiwalk op eigen initiatief. De organisatie heeft de route uitgestippeld die met behulp van QR-codes gevolgd kunnen worden. De Amsterdamse Poort is het startpunt. Bij 30 ML Coffee & Food wordt een QR-code gescand waarna de volledige route op de telefoon verschijnt. Vervolgens scannen de deelnemers onderweg op de diverse locaties andere QR-codes en krijgen ze informatie over die specifieke plek. Het is dus belangrijk dat deelnemers oortjes of een hoofdtelefoon mee want ze gaan naar fragmenten kijken en luisteren.

Wandeltempo

In de maanden juni en juli heeft de CuliWalk elke zaterdag plaats. De tour is vanaf 11.00 tot 18.00 uur te lopen en iedereen is vrij zijn eigen starttijd te kiezen. De gehele wandeling beslaat zes kilometer en duurt afhankelijk van het wandeltempo circa twee uur. In verband met corona wordt geadviseerd om de route met maximaal één partner te lopen en anderhalve meter afstand te bewaren van andere deelnemers. Ook verzoekt de organisatie deelnemers niet te blijven hangen bij de horecagelegenheden; eten en drinken kan op de vele bankjes op de route. Meer informatie is te vinden op amsterdamsepoort.nl.

(Foto: Stadsarchief / Martin Alberts)

Lees ook:

Boeren voor Buren met Stadspas

 

Back To Top
Zoeken