skip to Main Content

Buurt heeft last van schoolplein  

Van de in september geopende School of Understanding in De Baarsjes hebben buurtbewoners de hele dag last. Ook in de vakanties. 

Buurtbewoners aan een binnentuin in De Baarsjes hebben last van het geschreeuw en gejoel van kinderen van de nieuwe School of Understanding. De school is sinds september open. Volgens De Telegraaf heeft de gemeente nog bemiddeld in het inmiddels hoogopgelopen conflict tussen de buren en de school. Er is een rapport samengesteld, maar bewoners voelen zich niet serieus genomen omdat de gemeente niet zelf is langs geweest. 

Gezette tijden
Bewoner Connie van Noord: „Geen bewoner zet zijn balkondeur nog open”. Tijdens de vakantie is het schoolplein ook niet stil. Hoe hoger de buren wonen, hoe meer last ze hebben van geluiden in het aan een binnentuin grenzende schoolplein. Voor de School of Understanding in het gebouw zat, zat er een school voor moeilijk opvoedbare kinderen in het pand. Die speelden ook buiten, maar wel op gezette tijden. De nieuwe school laat kinderen de hele tijd buiten spelen, tot half zeven in de avond. De bewoners houden de balkondeuren dicht om het geluid buiten te houden. 

Back To Top
Zoeken