skip to Main Content

Voerverbod tegen rattenoverlast in West?

Overtreding Van Het Voerverbod Kost €70 Boete.

Met een algeheel voerverbod moet de overlast van ongedierte zoals ratten in het stadsdeel worden tegengegaan. Volgens GroenLinks vinden de inwoners van West dat geen probleem…

WEST – In West is er grote overlast door ongedierte. Zo is het niet ongewoon dat er ratten in het stadsdeel worden waargenomen. Ratten zijn een risico voor de volksgezondheid omdat zij ziektes, zoals de ziekte van Weil, kunnen dragen en verspreiden. Het stadsdeelbestuur ziet het voeren van dieren als één van de oorzaken van de overlast. Daarom werden in juli 2018 in enkele straten, zoals de Erasmusgracht en de Bilderdijkkade, al voerverboden in te voeren. Nu is het idee om in heel West een voerverbod in te stellen. GroenLinks Amsterdam West heeft een onderzoek in het stadsdeel uitgevoerd naar een dergelijk voerverbod. De partij meldt: ‘Uit de resultaten blijkt dat er geen bezwaar is dat de eendjes niet gevoerd kunnen worden.’ Dit komt de partij goed uit. Immers, in de stadsdeelcommissie bepleitte GroenLinks al eerder een algeheel voerverbod. Dit verbod moet dan wel ondersteund worden met borden op plekken waar de overlast het grootst is. Hierover wordt op 26 oktober in de stadsdeelcommissie gepraat.

Te gevaarlijk

Dit is niet de eerste keer dat er naar een oplossing voor de rattenplaag wordt gezocht. Zo opperde de VVD zelfs de maatregel om de dieren af te schieten met een luchtbuks. Maar volgens rattenjager Wil Peperkamp, die zelf een luchtbuks gebruikt, is dat niet de ideale manier. Hij liet eerder weten: ,,Het is veel te gevaarlijk. Er lopen daar veel te veel mensen.” Peperkamp gebruikt zijn wapen alleen in niet-stedelijke omgevingen. Op overtreding van het voerverbod staat een boete van €70.

(Foto: Flickr / Gardener41)

Lees ook…

Een brug tussen West en Noord?

Back To Top
Zoeken