skip to Main Content

Beste ondernemer van de stad 

Koffie-ondernemer Menno Simons is verkozen tot beste ondernemer van Amsterdam. Simons is de oprichter va het duurzame Bocca Coffee.  

CENTRUM –  Bocca Coffee heeft het hele productieproces – van boer tot branderij – in handen. Daardoor kan het zogenaamde eerlijke koffie aan restaurants, cafés en ander grote klanten. Daarnaast heeft Bocca Coffee een schenkerij aan de Kerkstraat. Het verhaal van Menno Simons begon twintig jaar geleden in Ethiopië, waar hij een heuvel ontdekte met koffiestruiken. Hij vond de koffie die hij daar kreeg fantastisch en nam zich direct voor deze smaak in Nederland te introduceren. Ook wilde hij de lokale boeren helpen. Hij bewerkstelligde dat de boeren gecertificeerd werden voor ecologisch produceren. Eenmaal thuis ging Simons in zijn garage met een koffiebrander aan de slag. Hij verkocht kleine hoeveelheden aan vrienden en buren. Bocca Coffee werd groter en groter. Inmiddels komt de koffie niet meer alleen uit Ethiopië, maar ook uit Kenia, Peru en Costa Rica. Daarnaast geeft het bedrijf trainingen in hoe je de beste koffie kunt maken en verkoopt het thee onder de naam Tea in April. De jury van de jaarlijkse Ondernemersprijs roemt Menno Simons: ,,Een Amsterdamse ondernemer met een passie voor eerlijke en lekkere koffie, die zijn steentje bijdraagt aan een betere productieketen.”

Workshops
Simons was in zijn nopjes met de prijs en liet weten: ,,Dit voelt als een bekroning van lang en hard werken vanuit een passie. (…) Het is niet alleen heel leuk voor mij, deze prijs is ook een opsteker voor het team en al die mensen in de keten. Tot de boeren in onder meer Ethiopië, Kenia, Peru en Costa Rica aan toe.” Kennis maken met Bocca? Speciaal voor wie thuis graag goede koffie zet, zijn er elke zaterdag ‘home barista’-workshops in de locatie van Bocca aan de Kerstraat 76. Check Bocca.nl voor alle data. 

Beeld: Rodrigo Flores voor Unsplash.com (kan wel liggend gemaakt worden toch?) 

 

Back To Top
Zoeken