skip to Main Content

Art Nouveau Festijn-Den Haag rond 1900 gaat voluit

Het Art Nouveau Festijn-Den Haag Rond 1900 (affiche Van Alfons Mucha) Is Op Verschillende Locaties.

Het Art Nouveau Festijn kan dit jaar volwaardig doorgaan met meer activiteiten dan ooit. Van 2 tot en met 5 september zijn er op verschillende locaties in Den Haag activiteiten.

DEN HAAG – Het Art Nouveau Festijn heeft dit jaar plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 september. De eerste editie in juni 2019 was vooral een try-out en de tweede editie in juni 2020 werd gedwarsboomd door beperkende maatregelen. Eindelijk kan het festijn volwaardig doorgaan! Met 35 verschillende programmaonderdelen en wel negentig activiteiten, verspreid over vier dagen, wordt de Art Nouveau/Jugendstil en de periode rond 1900 in Den Haag volop onder de aandacht gebracht. Het programma, dat op verschillende locaties in Den Haag zal plaatsvinden, heeft gratis, online en betaalde activiteiten. Ook zijn er Engelstalige activiteiten.

Architectuur

Het programma bestaat uit diverse lezingen, verschillende wandelingen langs Art Nouveau-architectuur, meerdere voorstellingen met muziek, theater en literatuur van rond 1900, enkele exposities, tramritten met historische trams, rondvaarten, demonstraties glas in lood maken, workshops lithografie (steendruk), linoleumdruk en architectuurfotografie. Ook is er een gratis taxatie van Art Nouveau-kunst en zijn er verschillende fietstochten, een fotowedstrijd op Instagram, en zal er een nieuwe video te zien zijn over de interieurs van enkele bijzondere Art Nouveau-woningen in Den Haag.

(Foto: PR)

Lees ook…

Pop-up bibliotheek in Moerwijk wordt realiteit

Back To Top
Zoeken