skip to Main Content

Spectaculaire opening Amare en Open Festival

De Opening Van Het Nieuwe Kunst- En Cultuurgebouw Amare Komt In Zicht.

Van 19 tot en met 21 november vindt de officiële opening van Amare plaats. Dat gebeurt tijdens het Open Festival, dat heeft dit jaar een speciale gast: de metershoge Little Amal.

DEN HAAG – De officiële opening van het nieuwe kunst- en cultuurgebouw Amare tijdens het Open Festival belooft een heus spektakel te worden. Amare is het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijke Conservatorium. Het Open Festival (van 19 tot en met 21 november) is tevens de eerste keer dat de samenwerking tussen de gebruikers van Amare zichtbaar wordt voor het publiek. Het festival is gevuld met dans, muziek, Haagse en internationale artiesten en sluit af met een familiedag. Naast betaalde programma’s zijn er dat weekend tal van gratis activiteiten in Amare te bezoeken. Een belangrijk onderdeel van het Open Festival is het internationale kunstproject The Walk. De metershoge pop Little Amal die een negenjarig vluchtelingenmeisje symboliseert, speelt hier een centrale rol in. Op zoek naar haar moeder reist zij achtduizend kilometer vanaf de Turks-Syrische grens door Europa. Little Amal is van 15 tot en met 21 november in Den Haag, ontmoet hier verschillende organisaties en gemeenschappen en wordt daarbij ontvangen met workshops, gesprekken en exposities.

Alle culturen

In samenwerking met het basis- en middelbare onderwijs zet Amare een uitgebreid educatief programma op rond Little Amal. Volgens Directeur Jan Zoet onderstreept het bezoek van Little Amal wat Amare voor de stad wil zijn: ,,Een open huis dat door kunst alle culturen van de stad verbindt. Tegelijkertijd is het een direct pleidooi om jonge vluchtelingen hoop en een toekomst te bieden.”Amare opent vanaf 4 september de deuren voor rondleidingen en vanaf die datum worden ook de eerste concerten en voorstellingen gegeven. Tegelijkertijd wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van foyers, restaurants en kleedkamers.

(Foto: Ronald Koster)

Lees ook…

Art Nouveau Festijn-Den Haag rond 1900 gaat voluit

Back To Top
Zoeken