skip to Main Content

Xavi Dors wint Young Impact Award

De Dertienjarige Xavi Dors Uit Zuidoost Met Zijn Prijs.

Xavi Dors uit Zuidoost is de initiatiefnemer van Voetballen voor Veiligheid. Hiervoor werd de dertienjarige voetballer geëerd met de Young Impact Award in de categorie Maatschappij.

ZUIDOOST – De dertienjarige Xavi Dors uit Zuidoost is de winnaar van de Young Impact Award in de categorie Maatschappij. De Young Impact Award wordt jaarlijks uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken, onder andere op het gebied van veilig samenleven. Xavi doet dat met Voetballen voor Veiligheid. Zo laat hij weten: ,,Ik ben het geweld in Zuidoost zat en vind het belangrijk dat kinderen en jongeren zich altijd veilig voelen. Daarom organiseren we voetbaltoernooien met Voetballen voor Veiligheid. Als je gewoon plezier hebt met elkaar en elkaar leert kennen, dan wil je een ander geen pijn doen. Aandacht voor het positieve zorgt ervoor dat het positieve groeit.” Xavi maakt het zijn missie om kinderen te motiveren zich te richten op positieve activiteiten in plaats van bij te dragen aan negatieve ontwikkelingen.

Fervent voetballer

Het begon allemaal toen de jonge inwoner van Zuidoost een oproep plaatste op zijn Instagram account. Bekende voetballers, zoals zijn oom Urby Emanuelson en Javairô  Dilrosun, volgden  Xavi’s voorbeeld en binnen twee dagen waren er al vijftig aanmeldingen. Samen met Swazoom, een organisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor jongeren in Zuidoost, werd in 2020 het eerste Voetballen voor Veiligheid-toernooi georganiseerd. Xavi Dors geniet van zijn functie als rolmodel en zelf een fervent voetballer. Op driejarige leeftijd werd hij lid van voetbalclub Zeeburgia en vier jaar later verwelkomde Ajax hem. Tegenwoordig speelt Xavi alweer drie seizoenen bij FC Utrecht waar hij de posities linksbuiten en centrale middenvelder inneemt.

(Foto: Dylan Vermaas)

Lees ook:

‘Privacy-kunst’ op muur in Zuidoost

Back To Top
Zoeken