skip to Main Content

‘Proefsleuven’ bij brug De Clercqstraat

De ‘proefsleuven’ Maken Inzichtelijk Welke Telefoon- En Internetkabels Er Liggen.

De brug op de De Clercqstraat over de Da Costagracht wordt grondig aangepakt. De ‘proefsleuven’ met bekabeling zijn voor passanten niet te missen.

WEST – De grootschalige aanpak van de brug over de Da Costagracht is niet te missen. De brug op de De Clercqstraat wordt vernieuwd en daarbij zijn proefsleuven gebruikt voor de bekabeling die er in de brug ligt. Deze brug is een van de negen bruggen die worden vernieuwd tussen de Raadhuisstraat en het Mercatorplein. Brug 108, zoals deze brug over de Da Costagracht heet, is een speciaal geval omdat deze al in 2018 deels is gerenoveerd. Omgevingsmanager Boukje Witten: ,,Deze brug bleek toen in zo’n slechte staat dat er meteen iets moest gebeuren om de brug nog veilig te kunnen laten gebruiken door auto’s en tram.” Destijds is alleen het middeldeel en de fundering waar het wegdek op steunt vernieuwd om ervoor te zorgen dat de brug weer zo snel mogelijk open zou kunnen. De zijkanten, waar de voet- en fietspaden liggen, zijn toen niet aangepakt. ,,Hier liggen namelijk veel kabels en leidingen en werk hieraan vraagt veel voorbereidingstijd”, aldus de omgevingsmanager.

Oranje Loper

Omgevingsmanager Boukje Witten: ,,Die voorbereidingstijd was er niet, omdat de brug plotseling werd afgesloten en zo snel mogelijk weer open moest.” Omdat deze overige delen van de brug nog wel vernieuwd moeten worden, is dit werk nu meegenomen in programma Oranje Loper. In het voorbereidende werk voor de vernieuwing maakt de gemeente nu ‘proefsleuven’ in de voet- en fietspaden, net voor en op de brug. ,,De sleuven hebben we gegraven om te onderzoeken welke telefoon- en internetkabels er nu nog precies liggen. Nu houden we heel goed bij wat hier aan kabels ligt, maar vroeger gebeurde dat niet altijd”, aldus Witten.

(Foto: Gemeente Amsterdam)

Lees ook…

Gezocht! Kinderen voor de kinderraad

Back To Top
Zoeken