skip to Main Content

Nieuwe inrichting Kerkstraat

De Kerkstraat is smal, druk en rommelig. Het Stadsdeel wil in overleg met de bewoners de straat voor voetgangers en fietsers gebruiksvriendelijker maken.

CENTRUM – De Kerkstraat wordt opnieuw ingericht, zodat bewoners er fijn kunnen wonen en weggebruikers er veilig kunnen rijden. In meedenksessies kunnen bewoners hun ideeën kenbaar maken over hoe delen van de straat eruit moeten komen te zien. In een slotbijeenkomst op 27 juni worden alle plannen voorgelegd aan het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Centrum. Op basis hiervan gaat het bestuur een keuze maken. In de eerste aanzet is er ruimte voor ondergrondse vuilcontainers. Verder wil de gemeente meer ruimte geven aan fietsers en voetgangers. In de straat is het namelijk altijd druk met toeristen die naar het Rijksmuseum lopen. De straat wordt volgens de voorlopige plannen ook parkeervrij. Het is de bedoeling dat het werkzaamheden voor het uiteindelijke ontwerp dit jaar nog gaan beginnen. Dat de straat zo smal is, heeft te maken met de geschiedenis.

Paardenstallen

De Kerkstraat vormt de achteringang van de grachtengordel. In de gouden eeuw vestigden de chique inwoners van de Keizersgracht hun koetshuizen en paardenstallen in deze straat. Ook moest de Kerkstraat de Amstelkerk en de Oosterkerk met elkaar te verbinden, wat de naam van de straat verklaart.

Back To Top
Zoeken