skip to Main Content

De Groene Amsterdammer: Tom

Ondernemer Tom van de Beek ontplooit met zijn onderneming The Tipping Point het ene na het andere groene initiatief. Zo startte hij ‘Ondernemers van Nu’, een platform voor ondernemers, die de transitie naar een nieuwe economie willen versnellen. Met de KantoorKaravaan biedt hij caravans in de natuur als werkplekken aan. En met de Pollinators organiseert hij zaai- en bomenplantdagen. Zomaar een aantal van zijn projecten met telkens dezelfde boodschap: pas als we ons weer op een dieper niveau gaan verbinden met de natuur, kan er echt verandering ontstaan.

,,Er worden nu veelal technische oplossingen gezocht, maar we veranderen zelf niet en blijven net zo hebzuchtig. Straks is de oplossing dat we met een raket naar Mars kunnen om daar te wonen en weer hetzelfde te doen. Terwijl we hier op aarde alles al hebben. We kunnen het beter hier leefbaar maken.”

Dat doet Tom door zaadjes te planten en lokale initiatieven te starten, die zich als een olievlek weer naar andere plekken verspreiden. Zoals het Treefest op 14 en 15 september, een 2-daags evenement in de Tuinen van West om bomen te planten, bestuivers te helpen en te leren over de natuur. Meer info en tickets op thepollinators.org

Back To Top
Zoeken