skip to Main Content

Ondernemer: Petra de Koning van Likeurmeisjes

Likeurmeisjes

Tien jaar woonde de Amsterdamse Petra de Koning op Sardinië. Ze genoot van het Italiaanse weer, het Italiaanse eten, maar vooral van de Italiaanse likeur. Eenmaal terug in Nederland begon ze als hobby eigen likeurtjes te maken. Dat is een aantal maanden geleden uitgegroeid tot haar bedrijf ‘Likeurmeisjes’.

Limoncello, Arancinetto, Cioccolatino, Crema di Limone en Fragolino aardbeienlikeur: het assortiment bevat voor elk wat wils. Bijzonder aan de dranken van Likeurmeisje is het ‘geringe’ alcoholpercentage.
In Italiëi is limoncello bereid met alcohol met een percentage van 96% , maar in die van Petra zit maar 14,5 procent.
,,Als je van zachte drank houdt, en niet meteen een mond vol alcohol wil, is deze limoncello perfect”, zegt Petra. ,,En je hoeft je ook niet schuldig te voelen als je een tweede glaasje neemt. Daarnaast gebruik ik alleen vers fruit en géén smaak- en kleurstoffen.”

Petra is niet alleen trots op de inhoud van de fles, maar ook op het etiket. ,,Het logo ervan is getekend door mijn vader en straalt speelsheid, charme, frisheid, liefde, een tikje eigenwijsheid en genieten uit… Ik hoor regelmatig van mensen dat ze het zonde vinden om de fles weg te gooien.”

De dranken zijn te koop via de website van Likeurmeisjes en bij een aantal delicatessenwinkels. Ook worden de likeuren bij een aantal Amsterdamse cafés geschonken.

Back To Top
Zoeken