skip to Main Content

Daglenzen zonder schuldgevoel

Bij opticien Anna M Eyewear in De Clercqstraat kunnen lenzendragers hun daglenzen recyclen. Ze krijgen hiervoor een speciale container.

WEST – Lensdragers met daglenzen kunnen bij opticien Anna M Eyewear in De Clercqstraat hun gebruikte lenzen inleveren. Lenzenproducent Bausch + Lomb heeft een speciaal programma opgezet, waarbij gebruikers bij het ophalen van hun nieuwe lenzen bij de opticien hun oude setjes inclusief blisterverpakking in een speciale container kunnen gooien. Jaarlijks verbruiken lensdragers alleen al in Nederland zeventig miljoen contactlenzen. De verpakking belandt vaak bij het ongescheiden huisvuil terwijl een heel groot deel van de lenzen in het riool terechtkomt omdat gebruikers ze door de WC spoelen of omdat ze verloren gaan in de wasbak. Via het recycleprogramma voor de lenzen worden de plastic blisterverpaking en het aluminium gescheiden en gaan ze afzonderlijk naar een kunststof- en aluminium-verwerkend bedrijf. Ook het materiaal van de lenzen zelf wordt gerecycled.

Verzamelbox

Gebruikers van de lenzen kunnen bij de opticien gratis een kartonnen verzamelbox ophalen, zodat ze zich niet meer schuldig hoeven te voelen omdat ze dagelijks een setje contactlenzen weggooien.

Back To Top
Zoeken