skip to Main Content

Zwarte geschiedenis in de schijnwerpers 

De openingsavond op 1 juni was razendsnel uitverkocht. Maar tot en met 29 juni zijn er nog zat andere programmaonderdelen van de Black History Month die het bezoeken meer dan waard zijn.  

 

ZUIDOOST – Met zijn organisatie Untold maakt Otmar Watson Afro-Nederlandse jongeren bewust van hun collectieve identiteit en historie. Dit doet hij via internationale uitwisselingen, dans- en theaterproducties en events als de Black History MonthTijdens deze maand worden vele facetten van de thema’s kolonialisme en slavernij belicht, onder meer door dialogen en theaterstukken. De Black History Month start op 1 juni en eindigt op 1 juli in het Oosterpark tijdens het Keti Koti Festival. Het programma, dat loopt tot en met 29 juni, is op verschillende Amsterdamse locaties te zien. Untold werkt daarbij samen met organisaties als SwazoomOBA, Eternity PercussionBlaka-Online en het Bijlmer Parktheater.

Winti
Het festival opent in het Bijlmer Parktheater met onder meer de voorstelling Kra van de zanggroep Black Harmony. Inmiddels zijn de tickets voor deze avond uitverkocht. Maar niet getreurd. In dit theater valt nog meer te beleven én te leren. Zo is er op 19 juni een symposium over Afrikaanse geneeswijzen en hun rol in de Westerse geneeskunde vóór en na de slavernij. Op 29 juni kun je naar Sreka, een krachtige theatervoorstelling geïnspireerd op winti-rituelen en -liederen.  

Politie 
De Black History Month beperkt zich niet tot Zuidoost, maar strekt zich uit over de hele stad. In OBA op het Oosterdok kunnen bezoekers zich bijvoorbeeld vanuit verschillende perspectieven verdiepen in de zwarte geschiedenis. Ook wordt hier de film The Hate U Give vertoond, een film over manier waarop de Amerikaanse politie Afro-Amerikanen behandelt. In Noord zijn er in jongerencentra workshops over de geschiedenis van de slavernij. Het volledige programma van de Black History Month komt op untold.nl. 

Back To Top
Zoeken