skip to Main Content

Zuidoost scoort vooral op vele groen

Bewoners Uit Zuidoost Hebben Een Positiever Beeld Over Het Stadsdeel Waarin Ze Wonen.

Bewoners uit Zuidoost zijn dolblij met het vele groen in het stadsdeel. Maar er zijn ook zorgen over de criminaliteit en er is onvrede over het winkel- en horeca-aanbod.

ZUIDOOST – Bewoners van Zuidoost zijn redelijk positief over hun stadsdeel. Met name het vele groen wordt gewaardeerd. Wel associëren ze, net als Amsterdammers die niet in Zuidoost wonen, het stadsdeel steeds meer met criminaliteit en onveiligheid. Het imago van Zuidoost is voor de zesde keer op rij onderzocht door de afdeling Onderzoek Informatie en Statistiek van de gemeente. Bij het onderzoek, dat is uitgevoerd in 2020 – met ruim 1.200 respondenten – waren twee doelgroepen betrokken: bewoners uit Zuidoost en Amsterdammers die elders in de stad wonen. Terwijl bewoners en bezoekers tijdens het onderzoek in 2018 lieten weten dat de associaties met criminaliteit en onveiligheid waren afgenomen, heeft de meting van 2020 laten zien dat deze positieve ontwikkeling zich niet heeft doorgezet. Ook bij de meningen rondom Zuidoost als (toekomstige) woonlocatie zijn de resultaten uit 2020 gematigder dan in de voorgaande meting. Ook het winkelaanbod kan volgens de respondenten beter en is er ontevredenheid over het horeca-aanbod.

Meest geprezen om het vele groen

Zuidoost wordt het meest geprezen om het vele groen. Bezoekers van buiten het stadsdeel zoeken het stadsdeel steeds meer op voor recreatie. De gemeente onderkent de problemen in Zuidoost en hebben met bewoners, politie, het OM, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en het ministerie van Binnenlandse Zaken een alliantie gesloten. Deze wil met een masterplan de komende twintig jaar werken aan verdere verbeteringen in het stadsdeel.

(Foto: Flickr / Lee Rave)

Lees ook…

Vrijwilligers in Zuidoost krijgen lintje!

Back To Top
Zoeken