skip to Main Content

Zuidas straks elektrisch bevoorraad

Zuidas Straks Elektrisch Bevoorraad

Een slim laadsysteem, zonnepanelen en elektrische vrachtwagens moeten zorgen voor een ‘emissievrije’ levering van producten.

ZUID – Elektrische vrachtwagens van het bedrijf Hulshoff gaan bedrijven op de Zuidas bevoorraden. Het van origine verhuisbedrijf heeft een nieuwe ‘hub’ van waar het goederen gaat leveren. Dit distributiecentrum staat aan de A5 en is tienduizend vierkante meter groot. Eenzelfde oppervlakte aan zonnepanelen moet de wagens voorzien van elektriciteit. Batterijcontainers en een slimme laadinfrastructuur moeten verder zorgen voor energiebesparing. De wagens gaan in eerste instantie bedrijven die lid zijn van de Green Business Club Zuidas bevoorraden. De club heeft met alle participanten vorig jaar een Green Deal ondertekend en afgesproken circulair te worden.

Zonder uitstoot
Zo heeft Hulshoff deelnemers gevonden die deze stadslogistiek gaan uitvoeren en verfijnen. Het project is namelijk nog een pilot. Het doel is om 2025 de stad zoveel mogelijk te bevoorraden zonder uitstoot van CO2. Uiteraard is het de bedoeling dat Hulshoff op deze manier ook bedrijven elders in de stad gaat bedienen. Hulshoff werkt in deze pilot samen met Accenture, APG, Arcadis, CBRE, D&B The Facility Group, ENGIE, Heyday Facility Management, ISS Facility Services, Page Group en WTC Amsterdam.

Back To Top
×Close search
Zoeken