skip to Main Content

Zevende Tiny Forest aan Van Brammendreef

Er Is Een Nieuw Tiny Forest Aangeplant!

Utrecht heeft met IVN Natuureducatie afgesproken vier Tiny Forests aan te leggen. Maar, na het Tiny Forest aan de Van Brammendreef, staat de teller al op zeven.

UTRECHT – Stukje bij beetje wordt Utrecht groener. De kinderen van basisschool Spoorzicht en Jenaplanschool Cleophas in Overvecht konden hun hart ophalen toen ze een nieuw Tiny Forest aanlegden. Dit is een bos ter grootte van een tennisbaan waar veel inheemse planten en bomen groeien, dicht op elkaar. Dit bos versterkt de biodiversiteit, zorgt voor verkoeling en helpt water af te voeren. Daarnaast gebruiken scholen het om les over de natuur te geven. Het is het zevende ‘kleine bos’ van de stad. Het ligt aan de Van Brammendreef en heeft de naam ‘Het Wonderlijke Bos’, bedacht door de leerlingen. Het bos is aangelegd in samenwerking met IVN Natuureducatie. Deze organisatie heeft als doel jong en oud te verbinden met natuur en een natuurbewuste gedragsverandering te bereiken. Voorafgaand aan het planten van het bos les hebben de schoolkinderen les gekregen.

Partnergemeente

Utrecht is sinds 2019 één van de 42 partnergemeenten van IVN Natuureducatie. Met de partnergemeenten wil IVN 134 Tiny Forests aanleggen. De gemeente Utrecht doet het wat dat betreft goed. Hier was met IVN afgesproken vier van deze bossen aan te leggen, maar inmiddels zijn het er zeven. De andere zes zijn te vinden aan het Majellapark, de Cremerstraat, het Muziekplein, het Baden Powellpark, het Utrecht Science Park en op het schoolplein van de Beatrixschool.

(Foto: Flickr / Massachusetts Office Of Travel & Tourism)

Lees ook:

Nieuwe voetbalclub Sportpark Papendorp

Back To Top
Zoeken