skip to Main Content

Zeven locaties voor windmolens in Noord

Zeven Locaties Voor Windmolens In Noord

Er zijn Noord zeven locaties geselecteerd voor windmolens. De grote gevaartes lijken daardoor steeds dichterbij te komen. Om welke plekken gaat het?

NOORD – Komen er toch windmolens naar Noord? De kans daarop is nu wel heel groot geworden. De gemeente heeft een volgende stap genomen in het aanwijzen van mogelijke locaties. Er wordt al meer dan een jaar onderzoek gedaan naar windmolenlocaties met molens tot een hoogte van 150 meter. Vanuit de bevolking en omliggende gemeenten klinken veel bezwaren. Gevreesd wordt voor geluidsoverlast, natuur- en gezondheidsschade. Maar de zeventien windmolens die de gemeente wil plaatsen, zijn nodig om de ambitie waar ter maken om vóór 2030 vijftig megawatt aan extra windenergie op te wekken. De gemeente heeft vier categorieën: voorkeursgebieden, extra zoekgebieden, reservegebieden en afgevallen zoekgebieden. De gemeente focust zich vooral op de voorkeursgebieden. Pas als die niet voldoen komen de extra zoekgebieden en reservegebieden in beeld.

Zeven voorkeursgebieden

In Noord zijn zeven voorkeursgebieden: Noorder IJplas, Cornelis Douwes terrein en vijf plekken binnen de ring bij A10 Noord. Dit maakt de kans dat er windmolens in Noord komen groot. Hier is, naast het havengebied, het meest ruimte. Tenminste de helft van de nieuwe windmolens komt naar verwachting in het havengebied. Maar dat betekent dat er nog acht á negen ergens anders komen.

Informatieavonden

Marieke Doorninck, wethouder duurzaamheid liet weten: ,,We hebben gekeken naar de mogelijkheden en het draagvlak. Op basis daarvan hebben we de nieuwe zoekgebieden vastgesteld. De zorgen die bewoners in de omgeving van de zoekgebieden hebben over geluid, zicht, gezondheid, en de effecten op de natuur neem ik heel serieus.” In april houdt de gemeente informatieavonden over de nieuwe zoekgebieden. Meer daarover via: Amsterdam.nl/windenergie.

(Flickr / Bas van Oorschot)

Lees eerdere berichten over dit onderwerp: Onderzoek naar windmolens in Noord mag doorgaan

Back To Top
×Close search
Zoeken