skip to Main Content

Zestigplussers vinden plek in LIFE

Mensen van boven de zestig die willen wonen tussen gelijkgestemde, ‘open minded’ mede-Amsterdammers, kunnen straks terecht in complex LIFE in Houthaven.

WEST – Komende zomer start de inschrijving van LIFE. Dit wordt een nieuwe woonplek in Houthaven voor mensen boven de zestig jaar. Wie in aanmerking komt voor een sociale huurwoning kan zich nu al aanmelden via woningcorporatie Habion. Het is de bedoeling dat in LIFE bewoners naar elkaar omkijken, ongeacht geaardheid, afkomst, levensstijl of overtuiging. ,,Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet”, zo staat op de website van het project. Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen zich eenzaam of niet geaccepteerd voelen vanwege hun levensstijl. Het project wil een plek bieden aan iedereen die plezierig en veilig wil wonen, omringd door gelijkgestemde Amsterdammers: open minded en met de wil om zich in te zetten voor elkaar en voor de buurt. De woningen zijn ruim en licht en geschikt voor mensen mét en zónder zorgvraag. Ook is een deel in het gebouw geschikt voor woongroepen. Wie in aanmerking wil komen voor de sociale huurappartementen (tweekamerwoningen van 53 tot 75 vierkante meter) betaalt ongeveer €700 per maand. Wel hanteert de woningcorporatie een toelatingsbeleid. Geïnteresseerden moeten motiveren waarom ze in het complex zouden willen wonen. Op de website leveninlife.nl staat welke idealen de woongemeenschap nastreeft.

Levensloopbestendig

Wie een vrije sector-appartement wil huren, meldt zich bij Bouwinvest. Deze inschrijvingen starten komende zomer. Hierbij gaat het om zogenaamde levensloopbestendige twee- en driekamerwoningen van 61 tot 87 vierkante meter. Prijzen liggen rond de €1450 per maand. Check hiervoor regelmatig bouwinvest-nieuwbouw. Een appartement kopen in het complex kan straks ook. Verder krijgt het complex horeca en een gezondheidscentrum. Ook is er straks plek voor een zogenaamde buurtkamer. Het hele complex wordt waarschijnlijk eind dit jaar opgeleverd.

Back To Top
Zoeken