skip to Main Content

Zesde ArtZuid komt eraan! 

Zesde ArtZuid Komt Eraan! 

Acteur/beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstcriticus Jhim Lamoree zijn de curatoren van ArtZuid. Die combinatie zou ietwat ontregelend kunnen zijn.  

ZUID – ArtZuid beleeft vanaf 17 mei de zesde editie. Deze Amsterdam Sculptuur Biënnale is een presentatie van meer dan zestig beelden en ruimtelijke installaties. Het hart is aan de Apollolaan en Minervalaan. Nieuw is een pleinenroute met kunstwerken die cultuur, architectuur en geschiedenis in de buurt met elkaar verbinden. Verder is er een route vanaf het Museumplein naar de ZuidasActeur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunsthistoricus en voormalig kunstcriticus Jhim Lamoree zijn de samenstellers van de zesde editie van ARTZUID. Het wordt daardoor een toegankelijke tentoonstelling ter lering en vermaak, die her en der ook wat ontregelend kan zij. Initiatiefnemer en directeur Cintha van Heeswijck van ARTZUID is enthousiast over de komende tentoonstelling: ,,Deze editie is een aantrekkelijk sculptuurpodium voor de kunstkenner en verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.”  

‘Beetje van de straat’
De curatoren kennen de buurt goed. Michiel Romeyn groeide hier op en zat op school op de Apollolaan. Jhim Lamoree woont er sinds zijn studententijd. Zij zijn als curatoren naar eigen zeggen ‘een beetje van de straat’ en hebben uitgesproken ideeën over hoe kunst de keurige, groene, woonwijk in het Plan Zuid van architect H.P. Berlage wakker kan schudden en verlevendigen. 
Meer info op artzuid.nl 

Back To Top
×Close search
Zoeken