skip to Main Content

Zelf je huurhuis bouwen!

Een eigen huis bouwen alleen voorbehouden aan mensen met een goed salaris? Niet in Oost! Aan het Archimedesplantsoen krijgen mensen de kans hun eigen (sociale) huurwoning te bouwen.

 

OOST – De gemeente Amsterdam heeft het Archimedesplantsoen in de Watergraafsmeer aangewezen als plek voor zelfbouw van (sociale) huurwoningen. Het is de bedoeling dat gegadigden samen een wooncoöperatie oprichten. Zo houden ze ook na de bouw zelf de regie in handen als het gaat om beheer en onderhoud van de woningen. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij een (coöperatieve) vereniging de erfpachter wordt en de woningen verhuurt aan haar leden. De coöperatie is de eigenaar van het gebouw. De bewoners (huurders) vormen het dagelijks bestuur. Het mooie van deze constructie is dat ook mensen met een laag of middeninkomen zeggenschap kunnen hebben over hoe hun woning wordt. De gemeente heeft drie locaties aangewezen voor zelfbouw door wooncoöperaties. Het Archimedesplantsoen in de Watergraafsmeer is daar dus één van.

Inschrijving
De kavel ligt tussen de Van Koetsveldschool, het plein voor NS-station Amsterdam Science Park, het spoor-talud en woningen van woningcorporatie Ymere. De inschrijving voor de kavel aan het Archimedesplantsoen is inmiddels gestart, maar inschrijven kan nog tot 24 januari 2019. Info: amsterdam.nl/zelfbouw.

 

Foto: Flickr/Jeroen van Lieshout

Back To Top
Zoeken