skip to Main Content

Zeeburgereiland wil nieuwe trap op Schellingwouderbrug

Raadslid Jan-Bert Vroege (D66) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de oostzijde van de Schellingwouderbrug. De inzet: trappen.

 

OOST – De Schellingwouderbrug loopt over het Buiten IJ. De brug verbindt sinds 1957 het Zeeburgereiland in Oost met Amsterdam-Noord. In 2015 zijn de trappen aan de noordzijde van de brug vernieuwd. Er is een korte en veilige route gemaakt voor voetgangers en fietsers; via een fietsgeul kan de fiets gemakkelijk meegenomen worden. Nu het Zeeburgereiland in rap tempo verandert in een levendige woonwijk, willen bewoners ook aan de oostkant van de brug dergelijke trappen. De nieuwe trappen zijn beter voor de verkeersveiligheid. Verkeersdeelnemers zijn met zo’n trap korter op de brug en hoeven geen snelverkeer te kruisen.

 

Tegen de rijrichting in…

Met de ontwikkeling van het Zeeburgereiland is het verkeer over de Schellingwouderbrug sterk toegenomen. Niet alleen schoolgaande jeugd gaat over de brug maar ook woon-werk verkeer. Elke ochtend en middag rijden mensen daar nu tegen de rijrichting op de fietspaden. Met de gewenste trappen ontstaat een betere verbinding met Noord, aldus het raadslid. Bewoners van Zeeburgereiland zouden eenvoudiger heel landelijk Noord als recreatieve groenlocatie kunnen bereiken.

 

 

Back To Top
Zoeken