skip to Main Content

‘Wortels in de Wijk’ in voorbereiding

In de H-buurt zal in de nazomer van dit jaar een nieuw speelkunstwerk zien, eentje dat volgens de kunstenaar ‘uitnodigt tot fantasierijk spel’.

ZUIDOOST – Onlangs maakte CBK Zuidoost bekend dat er op de oude locatie van parkeergarage Huigenbos een nieuw speelkunstwerk komt: Wortels in de Wijk. Vorig jaar vroeg het Stadsdeel drie kunstenaars, Brian Couthino, Aileen Middel/Mick La Rock en Yasser Ballemans, een ontwerp voor een speelkunstwerk te maken. Het Stadsdeel koos uiteindelijk voor het ontwerp van Ballemans. Bij het werk Wortels In De Wijk heeft hij zich laten inspireren door de culturele rijkdom in Zuidoost. Symbool voor die rijkdom zijn de mangroven die een van de meest bio-diverse ecosystemen op aarde vormen. Het kunstwerk moet volgens de kunstenaar ‘een ontmoetingsplek worden die tot de verbeelding spreekt’ en die ‘uitnodigt tot fantasierijk spel’. Het is de bedoeling dat het speelkunstwerk in de nazomer van dit jaar feestelijk wordt geopend. CBK Zuidoost begeleidt het hele proces dat leidt tot het kunstwerk.

Carnaval Yasser

Ballemans is geboren in Breda, maar werkt nu in Amsterdam (Noord). Als beeldend kunstenaar is hij in het bijzonder geïnteresseerd in de rol van kunst bij rituelen en feesten, zoals carnaval. Veel van zijn beelden bevatten verwijzingen naar rituele figuren en parades. Zijn affiniteit met carnaval blijkt ook uit zijn deelname aan carnavalsexposities op Curaçao en Oosterbeek (Afrika Museum). Op veel plekken in Nederland staan beelden van hem in de publieke ruimte, zoals in Rotterdam en Arnhem.

Back To Top
Zoeken