skip to Main Content

World of Food in de spotlights

Voor buurtbewoners behoeft World of Food geen introductie. Maar nu tv-kok Alain Caron er een reportage heeft gemaakt, zal dat ook andere fijnproevers trekken.

ZUIDOOST – In BinnensteBuiten neemt Alain Caron kijkers mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Vervolgens maakt hij op die locaties een maaltijd klaar. In de aflevering van 22 februari ging Caron voor zijn ‘culinaire wereldreis’ op bezoek bij World of Food. Hij proeft geitenvlees bij Yvette van Yvette’s Kitchen en eet saté van lamsvlees bij Chris van Stick-Up Indofood. Ook gaat Caron langs bij nieuwkomer Melissa die sinds december vorig jaar Congolese gerechten serveert en ‘tovert’ met yams, spinazie en cassavebladeren. Voor Rakesh, waar hij een bara eet, maakt hij een speciale vulling voor in een wrap. Wellicht komt die op het menu van Rakesh’ Surinaams-Hindoestaanse zaak!

Masterchef

Caron is een Franse kok die al meer dan dertig jaar in Nederland woont. Hij schrijft kookboeken en heeft twee zaken in de stad: Café Caron en Petit Caron in De Pijp. Eerder zat hij in de jury van Masterchef. Als Caron over eten praat, spat het enthousiasme ervan af. Kijk maar op binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/wereldkeuken-amsterdam-bijlmer.

Back To Top
Zoeken