skip to Main Content

Wordt Reigersbos mooier dan ooit?

De meeste bewoners hebben al gemerkt dat Reigersbos in beweging is. Zo opent de gemeente binnenkort een informatiecentrum in het winkelcentrum.

ZUIDOOST – Van mei tot en met 11 juni stond de blauwe zeecontainer Hoodlab bij winkelcentrum Reigersbos. Bewoners konden daar laten weten welke wensen ze voor de buurt hebben. Dat er iets verandert in de buurt blijkt ook uit de kleurrijke muurschildering die kunstenaar Munir de Vries maakte dicht bij de Jumbo in het winkelcentrum. Deze maand gaat een buurtkeuken open in het voormalige verzorgingshuis van Cordaan in de Soestdijkstraat. Ook krijgt de voormalige brandweerkazerne aan het Remmerdenplein een functie waar buurtbewoners iets aan hebben. Volgens de gemeente zou de locatie geschikt zijn als ‘lokale broedplaats met een buurtfunctie’. Binnenkort gaat de gemeente een informatiecentrum openen in het pand Reigersbos 3A in het winkelcentrum, tegenover supermarkt Boni. Mocht je een vraag hebben over verbeteringen in Reigersbos of daar een bijdrage aan willen leveren, loop dan binnen!

Principenota
De gemeente gaat Reigersbos stap voor stap opknappen. Het afgelopen jaar heeft ze in kaart gebracht wat er beter kan in de wijk. Daarbij heeft ze onderzoek gedaan en gesproken met bewoners, winkeliers en andere betrokkenen. De bevindingen tot nu toe heeft de gemeente verwerkt in een Principenota. Dit document kun je downloaden via amsterdam.nl/projecten/reigersbos/.

Back To Top
Zoeken