skip to Main Content

‘Worden wat je wil’ in OBA Slotermeer

In De OBA Mogen Kinderen Over De Toekomst Dromen.

In OBA Slotermeer gaat op dinsdag 5 oktober de cursus ‘Worden wat je wil’ van start. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor kinderen tussen de negen en dertien jaar.

NIEUW-WEST – Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen alles worden wat ze willen en alvast dromen over later! Het maakt niet uit wie ze zijn of waar ze vandaan komen. Ieder kind kan worden waar hij van droomt: astronaut, dokter of kok… In de serie ‘Worden wat je wil’ komen de kinderen tussen de negen en dertien jaar elke week bij elkaar. Dat doen ze in de OBA aan de Slotermeerlaan 103E, tussen 15.00 en 17.00 uur.  Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten gaan ze een boek maken. Daarin stoppen ze een boodschap voor zichzelf. Niet voor nu, maar voor later. In dit boek komen verhalen te staan uit het verleden, het nu én de toekomst. Deelname is gratis. De deelnemers gaan aan de slag met het thema Taal en Techniek. Ze duiken het verleden in met behulp van familieleden die grappige anekdotes of babyfoto’s hebben. De deelnemers vertellen ook aan hun ‘toekomstige zelf’ hoe hun dag er nu, anno 2021, uit ziet. Dit leggen ze vast als echte interviewers en striptekenaars.

Tijdcapsule

De toekomst – en wat of wie ze later zouden willen worden – wordt tot leven gebracht met een green screen, Photoshop en allerlei props. Het boek dat de kinderen maken, wordt aan het einde van de cursus op slot gedaan in een zelfontworpen tijdscapsule. Weten ze over tien jaar nog wat ze er nu allemaal in hebben gezet? Wie het leuk lijkt aan deze serie mee te doen, kan zich aanmelden via maakplaats@oba.nl Voor meer informatie kan contact met de bibliotheek worden opgenomen via telefoonnummer 020-5230900 of via e-mail slotermeer@oba.nl

(Foto: Maikel Thijssen)

Lees ook…

Daken in De Aker kleuren groen!

Back To Top
Zoeken