skip to Main Content

Wonen en exposeren in de Bijlmer

Zuidoost inspireert kunstenaars. Dat laat de tentoonstelling BijlmAIR #2018 zien in het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Zuidoost.

 

ZUIDOOST – BijlmAIR is een artist-in-residence van CBK Zuidoost. Artist-in-residence houdt in dat (inter)nationale kunstenaars tijdelijk hun intrek nemen in de wijk die hen moet inspireren.

Magda Augusteijn, Maga Berr, CFGNY (Daniel Tin Nguyen, Daniel Chew), Bronwyn Katz, Donna Kukama, Luis Hernández Mellizo, Terrence Musekiwa, Nieuw Jurk/ Esther Meijer, Tammy van Nerum, Option Dzikamai Nyahunzvi en Fleur Ouwerkerk verbleven bijna allemaal in Heesterveld, waar het BijlmAIR-atelier is gevestigd. De deelnemers zijn dit jaar een woon-werk relatie aangegaan met stadsdeel Zuidoost. Dat zie je terug in de kunstwerken op de expositie.

Iedereen die door de Bijlmer loopt, zal het werk van modeontwerpster Esther Meijer bijvoorbeeld direct herkennen. Op uitnodiging van CBK Zuidoost en het Amsterdam Museum maakte zij een installatie over streetwear en identiteit. In dit werk speelt zij met de beeldtaal van de belangrijkste muziekstroming binnen de hedendaagse jeugdcultuur: hiphop. Voor de hommage met een knipoog liet Meijer zich inspireren door iconen van deze subcultuur en hun fans.

De tentoonstelling BijlmAIR #2018 is tot zondag 9 december te zien bij het CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120. Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11-17 uur, zaterdag van 10-17 uur.

Back To Top
Zoeken