skip to Main Content

Wondertuin in Erasmuspark 

Kunstenaar Elspet Diederix maakt in een tuin in het Erasmuspark wonderlijke foto’s. Haar beelden van ‘The Miracle Garden laat ze vervolgens door heel West zien. 

WEST – De oplettende voorbijganger heeft ze vast weleens gespot, de bloemenfoto’s van Elspeth Diederix voor haar kunstproject The Miracle Garden. De afgebeelde foto hangt bijvoorbeeld op een elektriciteitshuisje aan de Kostverlorenvaart, tegenover Café Thuys aan de De Clerqstraat. De wondertuin bestaat ook echt, namelijk in het Erasmuspark. Diederix ontwierp deze tuin speciaal voor dit project, een laboratorium voor zowel tuinieren als experimenteren met fotografie. De kunstenaar begon naar aanleiding van het project met een opleiding tot hovenier. In deze tijd van het jaar bloeit natuurlijk niks in die tuin, maar de bijzondere foto’s van de bloemen in het kader van The Miracle Series zijn te zien door heel West. Via het instagram-account @miraclegardening kunnen belangstellenden het bloei- en groeiproces volgen. Op de manier hoopt de kunstenares de wereld van bloemen en planten dichterbij de mensen brengen.

Plantenkas 

De tuin wordt overigens niet alleen beheerd door de kunstenares, maar ook door een groep enthousiaste bewoners. Er is zelfs sprake van dat deze straks wordt verrijkt door speciaal voor dit project ontworpen plantenkas. 

Back To Top
Zoeken