skip to Main Content

Woede over besluit viszaak van ‘knettergek’ Amsterdams gemeentebestuur

Seafood

De sluiting van de Amsterdamse viswinkel The Seafood Bar in de Leidsestraat door het linkse gemeentebestuur van de hoofdstad wordt verfoeid door de Amsterdammers. Het ondernemen wordt de uitbaters onmogelijk gemaakt omdat de visboer zich zou richten op toeristen.

Ondertussen eten buurtbewoners daar hun haring en kibbeling en is de ondernemer zelfs van meerwaarde voor de buurt.

De gemeente Amsterdam schaart The Seafoodbar echter op gelijke voet met de wafel- en kaaswinkels die als paddestoelen de grond uitschieten. Om nog maar te zwijgen over de coffeeshops, waar Britse toeristen zich laven aan joints.

In een uitvoerige verklaring op Facebook toont de visboer aan dat de gemeente inconsequent is als het gaat om de uitleg van de regelgeving en de interpretatie van de regel dat er geen verkoop mag plaatsvinden ‘voor directe consumptie’.

Duizenden Amsterdammers hebben inmiddels hun ongenoegen geuit, onder wie ook bekende Mokumers. Bijvoorbeeld André van Duin: ,,Hele domme beslissing van dom gemeentebestuur.” ..Te danken aan GroenLinks!! Halsema schaam je.” ,,Heeft dat lionkse zooitje wel een van een gelijkheidsbeginsel gehoord?” ,,Amsterdam, knettergek geworden.”

De visboer uit de Leidsestraat heeft geen geld om voor naar schatting €50.000 een juridische procedure te starten bij de Raad van State. De zaak gaat sluiten. Het is einde verhaal. ,,We zijn goed in wat we doen en zonder het gedoe met de gemeente hadden we het zeker de komende maanden rendabel kunnen krijgen”, aldus hun verklaring. ,,Als je een bepaalde investering doet en de overheid verandert halverwege de regels, dan sta je na verloop van tijd te boek als onbetrouwbare overheid en durft men niet meer te investeren.”

Uiteraard is de ondernemer zwaar teleurgesteld. Amsterdammers suggereren om te gaan crowdfunden en met de opbrengst de gemeente keihard aan te pakken bij de bestuursrechter.

 

Back To Top
Zoeken