skip to Main Content

Woede over besluit visboer Leidsestraat 

De sluiting van de Amsterdamse viswinkel The Seafood Bar in de Leidsestraat door het linkse gemeentebestuur van de hoofdstad wordt verfoeid door de Amsterdammers.  

CENTRUM – Viswinkel The Seafood Bar in de Leidsestraat ziet zich genoodzaakt de deuren sluiten doordat klanten niet ter plekke een harinkje of een kibbeling mogen eten. Buurtbewoners, die blij zijn met de komst van een normale (vis)winkel in de buurt begrijpen er niets van. Zij beschouwen The Seafood Bar van de familie Visschejuist als meerwaarde voor de buurt. De gemeente schaart The Seafoodbar echter op gelijke voet met de wafel- kaas– en Nutellawinkels die in Centrum als paddenstoelen uit de grond schieten. Om nog maar te zwijgen over de coffeeshops, waar Britse toeristen zich laven aan jointsIn een uitvoerige verklaring op Facebook toont de visboer aan dat de gemeente inconsequent is als het gaat om de uitleg van de regelgeving en de interpretatie van de regel dat er geen verkoop mag plaatsvinden ‘voor directe consumptie’. Teleurgesteld liet de visboer weten: ,,We zijn goed in wat we doen en zonder het gedoe met de gemeente hadden we het zeker de komende maanden rendabel kunnen krijgen. Als je een bepaalde investering doet en de overheid verandert halverwege de regels, dan sta je na verloop van tijd te boek als onbetrouwbare overheid en durft men niet meer te investeren.”

,,Heel domme beslissing” 
Duizenden Amsterdammers hebben inmiddels hun ongenoegen geuit, onder wie ook bekende Mokumers. Bijvoorbeeld André van Duin die liet weten: ,,Heel domme beslissing van dom gemeentebestuur.”  Ook anderen reageerden verbijsterd: ,,Te danken aan GroenLinks!! Halsema schaam je.” (…) ,,Heeft dat linkse zooitje wel eens van een gelijkheidsbeginsel gehoord?” (…)  ,,Amsterdam, knettergek geworden.” Na al die hartverwarmende reacties en een crowdfundingsactie die op de eerste dag al 4000 euro opleverdebesloot de familie Visscher alsnog de strijd met de gemeente voort te zetten. ,,Wat zijn we overrompeld door alle steun die we hebben ontvangen! In 48 uur tijd stroomden duizenden reacties binnen . (…) Het is hartverwarmend te lezen dat er zoveel bereidwilligheid is om ons te steunen. En dat zet ons aan het denken.” Er is in totaal 30.000 nodig. Voor wie wil bijdragen: doneeractie.nl/steun-de-seafood-shop-tegen-de-gemeente-amsterdam/-35573 

Back To Top
Zoeken