skip to Main Content

Winnaar fotowedstrijd Vogelhospitaal bekend!

De Winnaar Van De Fotowedstrijd!

Maar liefst dertig fotografen deden mee aan de fotowedstrijd van het Vogelhospitaal. Maar slechts één kan de winnaar zijn.

HAARLEM –Anko Lubach laat meer dan dertig concurrenten achter zich en mag zich de winnaar noemen van de fotografiewedstrijd van het Vogelhospitaal. De jury toonde zich enthousiast over zijn werk: ,,Alles aan deze foto klopt.” De fotowedstrijd was een originele inzamelingsactie. Deelname kostte €5 per ingezonden foto. Door de coronapandemie loopt het Vogelhospitaal ongeveer €15.000 aan inkomsten mis. Geld dat bedoeld was om vogels weer op te lappen. Jaarlijks vangt het Vogelhospitaal drie- á vierduizend vogels op. Bovendien maakt het Vogelhospitaal tijdens de pandemie extra kosten voor mondkapjes en handschoenen. Wel lag het aantal vogels dat afgelopen jaar werd opgevangen iets lager. Vanwege de vogelgriep kunnen watervogels niet opgevangen worden omdat zij de ziekte snel verspreiden. Ook zijn bezoekers momenteel niet welkom in het Vogelhospitaal; zieke vogels worden dus alleen met de dierenambulance binnengebracht.

Ernstig tekort
Het bedrag dat de fotowedstrijd opleverde werd verdubbeld door Stichting Dierenlot. Ondanks deze succesvolle actie heeft het Vogelhospitaal een ernstig tekort aan geld, mensen die begaan zijn met het lot van vogels kunnen daarom op vogelhospitaal.nl kijken voor de mogelijkheden tot donatie. En winnaar Anko Lubach? Hij mag mee als opgeknapte vogels weer worden uitgezet in de natuur.

(Foto: Anko Lubach)
Back To Top
Zoeken