skip to Main Content

Willibrordusgarage op losse schroeven?

Het college gaat de bouw van garages inhoudelijk toetsen. Dit zou kunnen betekenen dat de bouw van de Willibrordusgarage misschien toch niet doorgaat.

ZUID – Ondanks dat de gemeenteraad vorig jaar had besloten dat de Willibrordusgarage er volgend jaar komt, protesteren buurtbewoners nog steeds tegen de garage bij het Willibrordusplein in De Pijp. Het is de bedoeling dat in de omgeving van de garage tweehonderd parkeerplekken verdwijnen. De kop van de Van Woustraat, tussen de Ceintuurbaan en de Stadhouderskade, zou auto- en parkeervrij worden. Alleen vergunninghouders, de tram en bestemmingsverkeer mogen hier straks nog komen. Bewoners vinden de capaciteit van de garage echter te klein, waardoor auto’s toch nog in de buurt gaan zoeken naar een vrije parkeerplek: het zogenaamde zoekverkeer. De garage zou in 2019 klaar zijn, maar er bestaat een kans dat de bouw uiteindelijk toch niet doorgaat. “De vaststelling van het bestemmingsplan betekent niet dat de parkeergarage ook daadwerkelijk wordt aangelegd”, zo liet wethouder Ruimtelijke Ordening Marieke van Doornick weten aan de raadscommissie na vragen van raadslid Nienke van Renssen van de SP.

Niet definitief
Bij de bespreking, in september, van het bestemmingsplan in de commissie Ruimtelijke Ordening in de gemeenteraad, bleek dat het college ‘in het licht van het coalitieakkoord’ nog een inhoudelijke toets gaat doen met betrekking tot garages die nog gerealiseerd moeten worden. Dit betekent dus dat de beslissing om de Willibrordusgarage te bouwen kennelijk nog niet definitief is.

Back To Top
Zoeken