skip to Main Content

Wie wordt De Nieuwe Vincent?

Wie Wordt De Nieuwe Vincent?

De Nieuwe Vincent gaat weer van start! Dit is een programma dat erop gericht is de tekenvaardigheden van kinderen te verbeteren. Aan het eind wordt De Nieuwe Vincent gekozen.

TILBURG – Wie wordt De Nieuwe Vincent? Vincents Tekenlokaal organiseert sinds 2013 met Kunstpodium T, de Academie voor Beeldende vorming, Van Gogh Brabant, De Pont museum, Kunstlab en diverse kunstenaars een talentenprogramma voor kinderen tussen de tien en veertien jaar. Tijdens het programma krijgen de jonge deelnemers tijdens masterclasses en excursies handvatten om hun tekenvaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Er is slechts beperkt plek, daarom mogen belangstellenden eigen werk insturen dat beoordeeld wordt door een jury. De jury kiest uit alle inzendingen vijftien personen die mogen deelnemen aan het programma. Het talentenprogramma eindigt met een expositie in december, speciaal voor familie en geïnteresseerden.

Meest ontwikkeld

Tijdens deze expositie wordt ook De Nieuwe Vincent bekendgemaakt. Dit is de persoon die volgens de jury zichzelf het meest ontwikkeld heeft. Hij of zij krijgt een Wacom-tekentablet mee naar huis. Kinderen kunnen zich via website denieuwevincent.nl aanmelden, ook kunnen zij er informatie over het project vinden. Zij moeten dan bij hun aanmelding tenminste één en maximaal drie tekeningen aanleveren. Deze moeten origineel zijn, iets anders natekenen mag niet. Deelname aan het talentenprogramma is gratis. Ook het vervoer naar excursies is door de organisatie geregeld. Inschrijven kan tot en met 25 april.

(Foto: Flickr / Life.Liberty)

Lees ook:

Bijzondere werken voor De Pont

Back To Top
×Close search
Zoeken