skip to Main Content

Wethouder steekt vrijwillig handen uit de mouwen

Wethouder Kavita Parbhudayal Geeft Wiskundebijles Aan De 14-jarige Raheik.

2021 is het Jaar van de Haagse Vrijwilliger. Eén van die vrijwilligers is Kavita Parbhudayal, onze wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. 

DEN HAAG – Onze stad telt zo’n 185.000 vrijwilligers. Eén van hen is wethouder Kavita Parbhudayal. Wekelijks geeft zij bijles in Vadercentrum Adam in Laak. Kavita helpt Raheik, een veertienjarige leerling van het voortgezet onderwijs, met wiskunde. ,,Jongeren hebben het in deze coronacrisis zwaar door de lockdown en lopen extra risico een onderwijsachterstand op te lopen. Daarom heb ik voor huiswerkbegeleiding gekozen. Zó leuk en nuttig”, zegt Kavita, die ook groepen hindoestanen enthousiast maakt voor fietsen en wandelen en geregeld met hen lange tochten onderneemt.

Veel creativiteit

Als wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid onderstreept Kavita het belang van vrijwilligerswerk. ,,In deze coronacrisis komt de kracht van onze vrijwilligers nog sterker naar boven. Veel Hagenaars pakken de handschoen op om hun steentje bij te dragen voor hun naasten of voor onbekende stadsgenoten. Met veel creativiteit zijn tal van nieuwe initiatieven ontstaan.

In het zonnetje

2021 is bovendien het Jaar van de Haagse Vrijwilliger. In een speciale campagne ‘Mensen maken Den Haag’, die op 12 maart begint en het hele jaar doorloopt, worden vrijwilligers in het zonnetje gezet en nieuwe vrijwilligers geworven.

(Foto: Henriëtte Guest)
Back To Top
Zoeken