skip to Main Content

Wethouder Esmah Lahlah leeft maand van de bijstand

Wethouder Esmah Lahlah Leeft Een Maand Van De Bijstand.

Om meer inzicht te krijgen in hoe het is om van de bijstand te leven, besloot wethouder Esmah Lahlah dit een maand te gaan doen. Zij staat niet alleen in deze opgave, haar gezin doet ook mee…

TILBURG – Het zit er bijna op voor wethouder van bestaanszekerheid en arbeidsparticipatie Esmah Lahlah! Zij besloot een maand te leven van een bijstandsuitkering om te ervaren wat het betekent te moeten rondkomen van een laag inkomen en wat daarbij komt kijken. ,,Door zelf te ervaren en voelen leer je zoveel. Door mijn ervaringen te delen en reacties en ervaringen van anderen op te halen, leer je van elkaar en voor onze stad. Daar komt gegarandeerd informatie uit om ons lokale beleid op het gebied van bestaanszekerheid nog beter te maken, zodat de uitvoering rijker wordt en beter aansluit bij de behoeften van onze inwoners met een uitkering”, aldus de wethouder.

Inzicht in gesprekken

Lahlah hoopt inzicht te krijgen in de gesprekken met overheidsorganisaties en welke formulieren ingevuld moeten worden. Maar ze gaat all the way. Ze wil ook ervaren hoe het is om aan te moeten kloppen bij hulporganisaties zoals de Voedselbank. Mensen die denken dat ze voor het begin van het experiment eerst de voorraadkast heeft gevuld, hebben het mis. ,,Niets is minder waar. Ik wil het voelen en zo echt mogelijk ervaren, zoals onze inwoners in de bijstand”, aldus de wethouder.

Niet alleen

Lahlah staat niet alleen: ,,Ook mijn gezin doet mee aan het experiment. Met twee pubers in huis en beperkt leefgeld wordt het passen en meten, vrees ik. Maar het maakt het wel gelijk veel realistischer”, zei ze voorafgaand aan de ervaring. Ze vertelt wat ze meemaakt op haar sociale media accounts.

(Foto: Gemeente Tilburg / Dolph Catrijn)

Lees ook: Meer aandacht voor oudere werkloze

Back To Top
Zoeken