skip to Main Content

Wethouder Diemen opgebracht door Amsterdamse politie

Twitter

De Amsterdamse politie heeft een Diemense wethouder van GroenLinks opgepakt, vlak voor de Stopera. Groenlinkser Jorrit Nuijens is verantwoordelijk voor werk, inkomen en armoedebestrijding en natuur in de buurgemeente van de hoofdstad en bezocht waarschijnlijk een feestje in de Stopera.

Op Twitter staan drie filmpjes waaruit blijkt dat Nuijens wordt opgebracht door de politie. Volgens een getuige zou de wethouder een joint gaan roken. Tegen Telegraafverslaggever Muller zei de ober: ,,Toen deed hij wat in zijn neus. Hij heeft zijn tas drie keer laten vallen, ik heb zijn sleutels nog gevonden en weer naar hem toegebracht.”

Daarna volgde een woordenwisseling tussen de lokale politicus en de politie. Nuijens protesteerde ook tegen het feit dat hij werd gefilmd, maar werd gedecideerd in de boeien geslagen. Later werd hij tegen de grond aangedrukt. Wat hem precies wordt verweten is niet duidelijk of welk strafbaar feit hij heeft gepleegd.

De Diemense burgemeester Boog onthoudt zich van commentaar. Nuijens was eerst nog actief als raadslid in Amsterdam. De vraag is hoe hij deze affaire politiek gaat overleven.

Back To Top
Zoeken