skip to Main Content

Wetenschap in Watergraafsmeer floreert

De ontwikkelingen in het Amsterdam Science Park zijn niet bij te houden. Zo gingen er onlangs in korte tijd twee nieuwe laboratoria van start.

OOST – De Universiteit van Amsterdam (UvA) maakte op 18 maart bekend dat zij in een nieuw lab kunstmatige intelligentie in de medische wereld wil testen. De onderzoekers richten zich op ‘medische beeldherkenning’, wat inhoudt dat zij intelligente computers gaan leren om medische informatie te halen uit digitale beelden. Volgens de universiteit is dit nodig, want: ,,menselijke experts zijn duur, foutgevoelig en worden moe”. De wetenschappers storten zich vijf jaar op verschillende toepassingen, waaronder het sneller diagnosticeren van Alzheimer en het in kaart brengen van hartbewegingen. Het lab, dat in het Amsterdam Science Park (ASP) staat, is een samenwerking van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) en het Inception Institute, een kunstmatig intelligentie-instituut uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het ICAI is in 2018 door de UvA opgericht in samenwerking met de VU, de overheid en het bedrijfsleven in het ASP.

Life sciences

Een paar dagen hierna ging het nieuwe laboratorium/kantoorgebouw Matrix VII open. Dit gebouw maakt onderdeel uit van het Matrix Innovation Center in het ASP. Het zevende Matrix-gebouw telt vier verdiepingen en biedt ruimte aan hoogwaardige hightech kantoren en laboratoria voor bedrijven in de technologie en life sciences, de wetenschap die zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het leven van de mens.

Back To Top
Zoeken