skip to Main Content

West Beach Film Festival wint cultuurprijs

Films Kijken Bij De Sloterplas.

Het West Beach Film Festival heeft de New WeSter Cultuurprijs 2021 gekregen. Het aanbod is volgens de jury zeer divers zijn en gelinkt aan de behoefte van de verschillende bezoekers.

NIEUW-WEST – Het West Beach Film Festival is de winnaar van de New WeSter Cultuurprijs 2021. Juryvoorzitter Ronald Mauer reikte de wisseltrofee uit aan Pauline Quax van het West Beach Film Festival. Dat gebeurde tijdens het Sloterplas Art Festival dat vorige maand plaatshad aan de Sloterplas. De New WeSter Cultuurprijs is in het leven geroepen om kunst en cultuurinitiatieven in Nieuw-West onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Net als in voorgaande jaren waren drie personen/projecten uit het culturele veld in Nieuw-West genomineerd. Behalve Roelof Fruithof van West Beach waren dat Arjen Barel van het Storytelling Centre Amsterdam en Diana Krabbendam van The Beach. De jury spreekt sprak haar waardering uit voor het culturele filmaanbod van het West Beach Film Festival en de samenhangende activiteiten. Die laatste zijn zeer divers zijn en gelinkt aan de behoefte van de verschillende bezoekers. Van jong tot oud en van diverse etnische achtergronden en geaardheid. Goede voorbeelden hiervan zijn: het jaarlijks programmeren van een LHBT-film in samenwerking met Pink Nieuw-West en Oxville Cinema en het programmeren van niet-westerse films, in het kader van ‘Cultuur van je Buur’.

Aangepast

Het West Beach Film Festival werd voor het eerst gehouden in 2004 en bestond uit filmvertoningen op het terrein van het toen nieuwe Sloterparkbad aan de Sloterplas. Inmiddels heeft het openlucht filmfestival een vaste plek gekregen op het schiereiland bij het Sloterstrand. Elke dag heeft een ander thema met daarop aangepast programma. Het festival is gratis toegankelijk.

(Foto: Flickr / Arnoud de Jong)

Lees ook…

‘Worden wat je wil’ in OBA Slotermeer

Back To Top
Zoeken