skip to Main Content

Wereldse smaken bij The Traveller

Tijdens de Horecava gaf Michiel Deenik een preview van het restaurant dat hij in het najaar opent: The Traveller in Zuidoost. Na Vis aan de Schelde en The Roast Room wordt dit zijn derde zaak in de stad.

ZUIDOOST – Dat Michiel Deenik bezig is met een derde zaak is al langer bekend. Maar sinds de Horecava in de RAI, afgelopen januari, kunnen bezoekers zich iets meer voorstellen bij dat idee. Op deze horecavakbeurs had hij namelijk een pop-up van zijn restaurant The Traveller laten neerzetten. Volgens de planning gaat de zaak in september open. The Traveller komt aan de Bijlmerdreef op de campus van ING, een werkplek van vijftienduizend werknemers en studenten. Het restaurant, naar een ontwerp van Powerhouse Company, zal opvallen door zijn glazen pui met afgeronde hoeken, houten dak en een oppervlakte van ruim negenhonderd vierkante meter. De eerste verdieping is bestemd voor events, besloten feesten, borrels en vergaderingen. Het restaurant met honderdvijftig couverts komt op de begane grond. Bij het samenstellen van de kaart heeft Deenink zich laten inspireren door de reizen die hij heeft gemaakt en de vele eetculturen die Zuidoost telt. Op het menu komen dan ook smaken uit de hele wereld; géén fusion van verschillende gerechten, maar ‘gewoon’ het authentieke gerecht. Indonesische gado gado, Thaise curries, Chinese dim sum, Surinaamse roti. Gasten kunnen één of twee gerechtjes nemen of delen. Prijzen variëren van €9 tot €12 euro per gerechtje.

Smaakbewaker

The Traveller is Deeniks derde Amsterdamse restaurant. Hij begon met Vis aan de Schelde. Daarna kwam The Roast Room – ook in Zuid. Neal Valentijn, nu operationeel verantwoordelijk voor The Roast Room, krijgt de dagelijkse leiding over The Traveller. Daarnaast is hij medeondernemer. Net als bij de andere zaken wordt chef Dennis Koopmans verantwoordelijk voor de keuken. Deenink ontwikkelt de menukaart en is naar eigen zeggen ‘smaakbewaker’.

Back To Top
Zoeken