skip to Main Content

‘Wel weetjes’ over Suriname verzamelen

Medewerkers van Tropenmuseum Junior, het eerste kindermuseum van Nederland, werken de komende maanden aan een splinternieuw programma: ‘Sabi Suriname’.

OOST – Diep onder het Tropenmuseum, op verdieping -7 in het Surinamedepot, is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt. Een wereld vol pratende voorwerpen, die zich alleen opent voor kinderen. Zonder kinderen blijft deze wereld gesloten. Aan de hand van dit verhaal worden kinderen van 6 tot en met 13 jaar vanaf 12 oktober meegenomen in ‘Sabi Suriname’, de nieuwste ontdekkingstocht door het Tropenmuseum Junior.

Pratende boot
Een Surinaams spreekwoord luidt: ,,Wan no sabi kan tron wan sabi.” Letterlijk vertaald: `Een niet weetje wordt een wel weetje’. En dat is precies wat er in ‘Sabi Suriname’ gebeurt. Kinderen stappen er in een andere wereld en komen meer te weten over Suriname, de band met Nederland en de rest van de wereld. Ze varen mee op een pratende boot door het binnenland. In de toko doen ze boodschappen voor een typisch Surinaams gerecht. In het Verhalenhuis vertellen vier historische Surinamers, onder wie Anton de Kom en Elisabeth Samson, hun verhaal over het verzet tegen koloniale machthebbers. In Studio Dansi leren kinderen van een instrument hoe ze muziek kunnen maken op de vloer. Kijk voor meer informatie op: tropenmuseum.nl.

Back To Top
Zoeken