skip to Main Content

Warming Up Festival in Tolhuistuin

Het Warming Up Festival strijkt neer in de Tolhuistuin. Het is een festival dat volledig in het teken staat van het klimaat. Zo zal er zelfs een heuse Activist Bootcamp plaatshebben…

NOORD – Het Warming Up Festival staat van 20 tot en met 24 oktober in de Tolhuistuin. Het is een festival met muziek, theater, kunst en lezingen over hoe we samenleven op een opwarmende planeet. Activistische rolmodellen vanuit Nederland en wereldwijd beklimmen het podium en laten zien hoe de deelnemers zich op duurzame wijze kunnen inzetten voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Kortom, tijdens het Warming Up Festival worden kunst en cultuur met het klimaatvraagstuk verbonden. De organisatie benadrukt: ‘Vlak voor de COP26 in Glasgow nemen we de tijd om stil te staan bij de lange termijn. Hoe bouwen we samen een inclusieve, intersectionele klimaatbeweging in Nederland?’ Onderdeel van het festival is de allereerste Activist Bootcamp… De bootcamp heeft plaats op zaterdag 23 oktober en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze bootcamp krijgen activisten in spe nieuwe inspiratie voor campagnes en tips voor effectief en duurzaam activisme. Er worden antwoorden gegeven op vragen als: ‘Wat betekent het om leven te geven aan activisme?’ en ‘Hoe zet je je in op de lange termijn?’.

Klimaatactivisten

Tijdens het Warming Up Festival worden lezingen en workshops gegeven, onder andere door klimaatactivisten Anuna de Wever (Youth for Climate) en Sven Jense (Climate Cleanup). Meer informatie via wearewarmingup.nl. Kaarten voor de bootcamp zijn via tolhuistuin.nl te verkrijgen voor €24, met stadspas €10. Het Warming Up Festival is georganiseerd in samenwerking met Stichting Impact Makers en wordt ondersteund door het Bankgiro Loterij Fonds, vsbfonds en Oxfam.

(Foto: Warming Up Festival / Jaap Scheeren)

Lees ook…

Ook Noord krijgt eigen masterplan

Back To Top
Zoeken