skip to Main Content

Wandelen langs buitenexpositie

Met de buitententoonstelling ‘Bijlmer door de lens’ wordt een veelzijdig beeld geschetst van het leven in de Bijlmer door de tijd heen, bezien door de lenzen van verschillende fotografen.

ZUIDOOST – Er wordt alweer vijftig jaar gebouwd, gebeden, gedanst, gedroomd, geflaneerd, gehuild, gelachen, geleerd, geloofd, geplengd, geprotesteerd, gereisd, gesloopt, gespeeld, gesport, gevierd, gevlochten, gewerkt, gewoond, gezocht, gezongen en grootgebracht in de Bijlmer. Dat alles is vastgelegd op de gevoelige plaat. Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Zuidoost heeft een fiets- en wandelroute gemaakt rondom het Gulden Kruispad waar de vele momentopnamen uit vijftig jaar Bijlmergeschiedenis zijn te zien. Uiteenlopende fotografen hebben langer of korter geleden hun blik laten vallen op een gedenkwaardig of juist alledaags moment, terwijl de bijpassende teksten een kijk geven op de toekomstperspectieven van verscheiden woordkunstenaars.

Bekende Amsterdammers…
Alle foto’s zijn zwart-wit afgedrukt op twintig verschillende billboards. ‘Bijlmer door de lens’ is te zien tot en met 15 januari 2019 rondom het Gulden Kruispad tussen Ganzenhoef en ArenA Boulevard. Onder de exposanten bevinden zich bekende Amsterdammers, onder wie Kors van Bennekom, Noraly Beyer, Hans Mooren, en Bert Verhoeff.

 

Fotobijschrift
De Bijlmer in 1973 door de lens van Hans Peters.

Back To Top
Zoeken