skip to Main Content

Vrijwilliger van het jaar bekend!

Er zijn 2.500 stemmen uitgebracht voor de Vrijwilligersprijzen. Younes Aknin mag zichzelf vrijwilliger van het jaar noemen. De Verbeeten Challenge is vrijwilligersorganisatie van het jaar.

TILBURG – De Tilburgse vrijwilligersprijzen zijn weer uitgereikt. Vanwege de coronacrisis dit jaar geen grootse en feestelijke uitreiking. Maar de vrijwilligers in kwestie zijn wel in het zonnetje gezet. Younes Aknin is uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het jaar’. Deze titel heeft Younes gekregen omdat hij belangeloos bij Buurtsport sportactiviteiten voor jongeren in de stad organiseert en ondersteunt. Daarnaast helpt hij jongeren met praktische zaken, zoals huiswerkbegeleiding of bij het schrijven van sollicitatiebrieven. Ook zet Younes zich in voor Somalische Jongeren en is hij coach van een Willem II-amateurvoetbalteam. Ook het werk van de Verbeeten Challenge bleef niet onopgemerkt. De Verbeeten Challenge mag zich ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ noemen. Deze organisatie zamelt geld in voor kankeronderzoek, dit doen zij door een groot sportevenement te organiseren.

Sportember
Dit jaar ging de Verbeeten Challenge niet door, maar er was wel een alternatief bedacht: Sportember. Tilburgers zijn in september aangemoedigd om een sportieve prestatie te leveren. Eerder was het bestuur van Serve the City Tilburg al onderscheiden met de jongerenvrijwilligersprijs. Deze organisatie heeft zich ingezet voor kwetsbare doelgroepen en zij hebben andere studenten geënthousiasmeerd om maatschappelijk betrokken te worden. De winnaars van de Vrijwilliger van het jaar en de Vrijwilligersorganisatie van het jaar zijn voor twee derde deel gekozen door de Tilburgers zelf en één derde door een vakjury. In totaal zijn er 2.500 digitale stemmen uitgebracht.

(Foto 7: CountourdeTwern)
Back To Top
Zoeken